Psihološka podrška pacijentima sa kancerom

Niste sami u borbi sa kancerom!

Činjenica da imate kancer utiče na vašu percepciju i menja vaš život. Međutim, to ne znači da se trebate odreći svakodnevnih aktivnosti.

Šta je najvažnije? Radite stvari koje vas čine srećnim. Veliki broj istraživanja dokazuju da nakon dijagnosticiranja kancera, ljudi shvataju koliko su malo vremena posvetili stvarima koje su od suštinskog značaja za njih. Kada se osećate dobro, pozovite prijatelja i prošetajte, pročitajte inspirativnu knjigu.

Psihološka podrška pacijentima sa kancerom

Pored profesionalne medicinske brige koju pacijenti dobijaju od strane specijalista, od velikog značaja je i psihološka podrška. Centar za onkologiju i radioterapiju nudi mogućnost za kompletni psihološku i emocionalnu podršku za ovu grupu pacijenata. U trenutcima kada jejedino nešto što osećate strah i neizvesnost, uvek pomislite na našu stručnu pomoć. Možete razgovarati otvoreno o svim vašim strahovima i poteškoćama u suočavanju sa novonastalom situacijom.

U našem Centru za kancer imate mogućnost za individualne psihološke sesije sa kliničkim psihijatrom, a ukoliko želite, za vreme razgovora može biti prisutan vaš partner ili prijatelj. Nudimo psihološku podršku i za članove porodice koji se suočavaju sa problemom prihvatanja bolesti. Ukoliko želite da razgovarate sa drugim pacijentima koji se suočavaju sa kancerom, ukoliko želite podeliti vaše, ali i čuti drugo iskustvo, postoji mogućnost formiranja radnih seansi u grupama.

Naš cilj je da budemo vaš saveznik u borbi sa kancerom. Da pokažemo svetu da zajedno možemo postići uspešne rezultate u tretmanu bolesti. 

Pomoć preko stručne podrške

Psihološka podrška može poboljšati kvalitet života pacijenata preko eliminasanja njihovih strahova i njihove uznemirenosti. Na taj način pacijenti su sposobniji da se sprave sa svojom bolešću i da se bolje zaštite od većeg psihološkog narušavanja u budućnosti. Um i telo su u stalnoj komunikaciji. Pozitivna psihologija pozitivno utiče na telo. Na primer, ako patite od glavobolje kada ste tužni, tu bol osećate jače nego li kad ste srećni. Pozitivno razmišljanje podržava imunološki sistem. Međutim, ova situacija se ne treba shvatiti kao slučaj “Nikada se neću osećati loše; Ne trebam misliti o ničemu lošem”. Postoje trenutci kada se svako oseća neraspoloženo, sa razlogom ili bez razloga. Niko ne može biti stalno veoma srećan, bezbrižan, veseo, energičan itd. Ono što je najvažnije je da se moraju napraviti napori kako bi se takva stanja svela na minimum. Pacijenti sa kancerom se moraju truditi da žive kao i pre, čak i da uvode nove sadržaje, osim u slučajima kada su dobili drugačije savete od lekara. Novi sadržaji se odnose na posetu novih mesta, praktikovanja novog hobija, upoznavanju novih ljudi…

Ipak, kancer ne deluje samo u negativnom smislu kod pacijenata. U borbi sa kancerom, iako možda ni sami nisu svesni toga, pacijenti uče da budu snažniji. Oni koji su uspešno izlečeni mogu živeti kvalitetnijim životom.

 

 

NOVOSTI & DOGAĐAJI

Magnetna rezonanca 3 tesla donosi novu eru u dijagnostici, Dr. Dusko Mihajloski

Investicija u najsavremeniji aparat za magnetnu rezonancu 3 tesla je još jedna potvrda opredeljenja „Adžibadem Sistine“ da bude lider u regionu. Od… Read More

MRI 3 Tesla - NOVA ERA U DIJAGNOSTICI

MRI 3 Tesla predstavlja najsavremeniji aparat za magnetnu rezonancu, koji je za prvi put…

Radiohirurgija na revolucionarnom TRILOGY jedino u „Adžibadem Sistini“

Radiohirurgija je vrsta zračne terapije pomoću koje se tretiraju tumori, najčešće u…

SVEDOČANSTVA

Ljudskost je zaštitni znak „Adžibadem Sistine“

izvor: Hello Magazin Svi je obožavaju, dive joj se i vole je. Ali tek kad je lično upoznate shvatite zašto. Jednostavno vas začara svojom posebnom… Read More

ONLINE PRINTS

Click to view publications

Language