Radiohirurgija na revolucionarnom TRILOGY jedino u „Adžibadem Sistini“

Radiohirurgija je vrsta zračne terapije pomoću koje se tretiraju tumori, najčešće u mozgu, koji se ne mogu ukloniti hirurškim putem. Prvi put u regionu, ova vrsta zračne terapije je uvedena u Kliničkoj bolnici „Adžibadem Sistina“, preko najmoćnijeg i najbezbednijeg aparata za radioterapiju „TRILOGY“.

Moćna i precizna

Pomoću radiohirurgije, tumor se tretira jednom jedinom frakcijom koja nosi visoku dozu zračenja i koja je direktno usmerena na ciljani tumor, zahvaljujući čemu se zdravo tkivo ne oštećuje. Ova vrsta terapije uništava DNK tumora, čime ćelije tumora gube sposobnost širenja i razvijanja. Radiohirurgija je jedina terapija kod tumora na mozgu koji su lokalizovani na nedostupnim mestima u mozgu zbog čega se ne mogu ukloniti hirurškom intervencijom.

Kako se sprovodi tretman?

Da bi se omogućilo sprovođenje tretmana, glava pacijenta se imobilizira (pričvršćuje) čime se obezbeđuje fiksna pozicija za vreme tretmana. U isto vreme, radi se KT simulacija kako bi se tumor locirao. Za vreme tretmana akcelerator rotira oko pacijenta isporučujući visoke doze zračenja u oblasti koja je prethodno tačno obeležena od strane tima specijalista, koji je sastavljen od radiologa, onkologa i neurohirurga.

U kojim slučajevima se radiohirurgija upotrebljava?

Radiohirurgija se najčešće koristi u tretmanu tumora na mozgu koji su na nedostupnim mestima ili se ne mogu hirurški lečiti. Takođe, radiohirurgija se koristi i u tretmanu određenih benignih promena u mozgu, kao što su arteriovenske malformacije. Rezultati koji se postižu ovim tretmanom su identični sa rezultatima kod neurohirurškog tretmana. Lekar određuje kod kojih pacijenata se može sprovesti radiohirurgija. Odluka zavisi od tipa, veličine i lokalizacije tumora koji se treba tretirati.

Koje vrste tumora se mogu tretirati sa TRILOGY radioterapijom?

Ovom tehnologijom se mogu tretirati mali tumoru, uz jednokratno zračenje sa visokim dozama. Zdrava tkiva su zaštićena na najvišem nivou od neželjenih efekata radijacije. Pacijent dolazi, prima jednokratnu terapiju, i nakon tretmana može produžiti sa normalnim svakodnevnim aktivnostima. Prema svetskim statistikama, radiohirurgija koja se obavlja pomoću TRILOGY postiže velike uspehe u lečenju pacijenata koji se tretiraju ovom metodom.

 

NOVOSTI & DOGAĐAJI

Magnetna rezonanca 3 tesla donosi novu eru u dijagnostici, Dr. Dusko Mihajloski

Investicija u najsavremeniji aparat za magnetnu rezonancu 3 tesla je još jedna potvrda opredeljenja „Adžibadem Sistine“ da bude lider u regionu. Od… Read More

MRI 3 Tesla - NOVA ERA U DIJAGNOSTICI

MRI 3 Tesla predstavlja najsavremeniji aparat za magnetnu rezonancu, koji je za prvi put…

Radiohirurgija na revolucionarnom TRILOGY jedino u „Adžibadem Sistini“

Radiohirurgija je vrsta zračne terapije pomoću koje se tretiraju tumori, najčešće u…

SVEDOČANSTVA

Ljudskost je zaštitni znak „Adžibadem Sistine“

izvor: Hello Magazin Svi je obožavaju, dive joj se i vole je. Ali tek kad je lično upoznate shvatite zašto. Jednostavno vas začara svojom posebnom… Read More

ONLINE PRINTS

Click to view publications

Language