Pas diagnostikimit të kancerit, pyesni veten  - si të veproni më tej? A duhet të vazhdoni me aktivitetet e përditshme? A duhet ta ndryshoni mënyrën e jetesës dhe të ushqyerit? Ka momente kur ju duhet ndihmë profesionale për të kapërcyer frikën dhe pasigurinë. Qendra për onkologji dhe radioterapi, ofron mbështetje të plotë për të gjitha aspektet të cilat lidhen me jetën tuaj të përditshme.

MBËSHTETJA PSIKOLOGJIKE

Pacientët më së shpeshti shfaqin reagime të ngjashme kur kuptojnë se janë të sëmurë nga kanceri. Reagimi i tyre i parë është ndjenja e keqe dhe mohimit. Me kalimin e kohës, këta pacientë kanë nevojë edhe për ndihmë profesionale,...

Lexo më tepër
KONTROLLIMI I DHIMBJES

Shkaqet më të shpeshta për dhimbje te pacientët me kancer, mund të jetë kanceri ose mjekimi. Vetë karcinoma nuk dhemb. Ai mund të jetë shkak për dhimbje, nëse i bën presion nervave ose eshtrave. Po ashtu sëmundja paraqitet për shembull kur enët e ..

Lexo më tepër
KUJDESI PALIATIV

Në qasjen moderne onkologjike, kujdesi paliativ aplikohet te pacientët te të cilët është diagnostifikuar kanceri në stadiumin e avancuar, pacientë të cilët marrin terapi, por nuk pritet shërimi i tyre duke pasur parasysh se bëhet fjalë për sëmundje ose  ...

Lexo më tepër

 

ÇFARË ËSHTË KANCERI

Kanceri është emër i përgjithshëm për grupin e 100 sëmundjeve. E përbashkët për këto sëmundje është se fillojnë me rritje të pakontrolluar të qelizave anormale, të cilat mund t’i sulmojnë indet dhe ...

Lexo më tepër

Simptomat

Ekzistojnë më shumë se 100 tipa të ndryshëm të kancerit me simptoma të ndryshme. Prandaj është e pamundur që të caktohet grup i caktuar, të cilët janë karakteristik për këtë sëmundje.

Lexo më tepër

KANCERI DHE TË USHQYERIT

Hulumtime të shumta e zbulojnë lidhjen mes të ushqyerit dhe kancerit. Pikërisht të ushqyerit llogaritet për shkakun primar te shumë lloje të kancerit, siç është karcinomi i lukthit, zorrës së trashë dhe , ...

Lexo më tepër

NEWS & EVENTS

Rezonanca magnetike 3 Tesla do të sjellë një epokë të re në diagnostikim, Dr. Dushko Mihajlloski

Investimi në aparatin më bashkëkohor për rezonancë magnetike 3 Tesla, është edhe një konfirmim i cili tregon që “Acibadem Sistina” është lider në… Read More

MRI 3 Tesla - Një epokë e re në diagnostikim

MRI 3 Tesla është aparati më bashkëkohor për rezonancë magnetike, i cili gjendet për herë…

Radiokirurgjia e aparatit revolucionar TRILOGY vetëm në "Acibadem Sistina"

Radiokirurgjia është një lloj i terapisë rrezatuese që përdoret për trajtimin e tumoreve,…

TESTIMONIALS

Humanizmi është shenja mbrojtëse për “Acibadem Sistina”

source: Hello Magazin Të gjithë e adhurojnë, i mahniten dhe e duan. Por, kur do ta njoftoni personalisht menjëherë do ta kuptoni se pse. Thjesht j… Read More

Language