D-r Jordan Saveski

Informacion rreth doktorit


Prof. Dr. Jordan Saveski
Specialist traumatolog Traumatologjia
Acibadem Sistina

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Edukimi

1995 Profesor i lëndës së kirurgjisë – Fakulteti i Mjekësisë - Shkup
Universiteti „Sv. Kiril i Metodij“ – Shkup, Rep. Maqedonisë 1990 Subspecialist i trumatologjisë - Fakulteti i Mjekësisë - Shkup
Universiteti „Sv. Kiril i Metodij“ – Shkup, Rep. Maqedonisë 1985 Profesor inordinar i lëndës së kirurgjisë – Fakulteti i Mjekësisë - Shkup
Universiteti „Sv. Kiril i Metodij“ – Shkup, Rep. Maqedonisë 1984 Doktor i shkencave mjekësore – Fakulteti i Mjekësisë - Shkup
Universiteti „Sv. Kiril i Metodij“ – Shkup, Rep. Maqedonisë 1975 Fakulteti i Mjekësisë - Shkup, asistent i lëndës së kirurgjisë
Universiteti „Sv. Kiril i Metodij“ – Shkup, Rep. Maqedonisë 1975 Specialist i kirurgjisë - Fakulteti i Mjekësisë - Shkup
Universiteti „Sv. Kiril i Metodij“ – Shkup, Rep. Maqedonisë 1969 Fakulteti i Mjekësisë - Shkup,
Universiteti „Sv. Kiril i Metodij“ – Shkup, Rep. Maqedonisë

Eksperienca profesionale

2010 - tani Spitali klinik „Acibadem Sistina“
Reparti i traumatologjisë 2005 -2006 Qendra Klinike Universitare - Shkup
Klinika e traumatologjisë, udhëheqës i klinikës 2001 -2004 Fakulteti i Mjekësisë - Shkup – dekan
Universiteti „Sv. Kiril i Metodij“ – Shkup, Rep. Maqedonisë 1999 - 2001 Fakulteti i Mjekësisë - Shkup – dekan
Universiteti „Sv. Kiril i Metodij“ – Shkup, Rep. Maqedonisë 1999 Qendra Klinike Universitare - Shkup
Klinika e traumatologjisë, udhëheqës i klinikës 1997 - 1999 Qendra Klinike Universitare - Shkup
Klinika e kirurgjisë, udhëheqës i klinikës 1997 Shoqata e kirurgëve Maqedonas të traumatologjisë dhe ortopedisë
kryetar 1995 Qendra Klinike Universitare - Shkup
Klinika e kirurgjisë, udhëheqës i repartit 1990 - 1994 Prodekan – Fakulteti i Mjekësisë - Shkup
Universiteti „Sv. Kiril i Metodij“ – Shkup, Rep. Maqedonisë
1989 Shoqata e kirurgëve të Maqedonisë
kryetar 1989 Qendra Klinike Universitare - Shkup
Klinika e traumatologjisë, udhëheqës i repartit

Edukim jashtë vendit dhe trajnime

-1980: “Vahda” Hospital Derna, Libya. -1981: ²Exchange Visitor Program² N P-1-0577 Ohio State University College of Medicine, Riverside Methodist Hospital, Columbus, Ohio. Cook County Hospital, Chicago Illinois, traumatology. -1988: Medizinische Hohschule Unfall Chirurgische-Klinik Hanover, Germany. -1989: Department of Orthopaedics and Traumatology, Helsinki University Central Hospital, Helsinki, Finland. -1990: Riversade Methodists Hospital Columbos, Ohio. -1995 Riversade Methodists Hospital, Grant Medical Center Trauma Center I level, Columbos, Ohio. - 1999: BG Trauma Clinic, Ludwigshafen - 2001: BG Trauma Clinic, Ludwigshafen

Shpërblime

-1980: SFR Yugoslavia-silver medal for health and education.

-Macedonial Medical Association- many medals for health and education. -1998: Medical Faculty- medal for contribution in the improvement of the education -1998: University "Sts. Cyril and Methodius"-medal for affirmation of the University. -2004: "11 Oktomvri" award-the highest social acknowledgement for outstanding achievement for Republic of Macedonia on the field of science and education. -2005: " Sts. Cyril and Methodius" award for affirmation of the University "Sts. Cyril and Methodius" and the Medical Faculty and promotion of the education. - 2007: Medical Faculty-medal for contribution in the improvement of the education.

Anëtar

-1989 , President of Macedonian Association of Surgeons; -American Association of Orthopaedic Surgeons (AAOS) -European Association of Orthopaedic and Trauma Surgeons, -European Association for Emergency Surgery and Traumatology, -Alumni AO Association (Switzerland), -Yugoslav Association of Orthopaedic and Trauma Surgeons, -Bulgarian Orthopaedics and Trauma Association (Honored Member) - AO Spine -Serbian Orthopaedic – Traumatologic Association – SOTA (Honored Member) -Israel Orthopaedic Association – IOA (Honored Member)

Kongrese dhe Organizata

-Several Macedonian and Yugoslav Congresses (President, member of organizing committees); - Vice President of the First Congress of Macedonian Orthopaedists and Traumatologists-Skopje, 1999; -President of the Second Congress of MacedonianSurgeons-Ohrid, 2000; -President of the Second Congress of Macedonian Orthopaedists and Traumatologists-Ohrid, 2002. -President of the Third Congress of Macedonian Orthopaedists and Traumatologists-Ohrid, 2009. -President of the 9th Annual Meeting of theSpine Experts Group, Skopje, 2011

Publikime

- Polytrauma care-Neurosurgery;1989, - Shock-Cardiopulmonary resuscitation; 1994 - First aid and protection; 1996 - Contemporary approach to diagnostics and therapy in medicine 2000-Head Editor of Surgery-Prof. Dr. Jordan Saveski, - Fractures of pelvic ring and acetabulum;2003, - Spinal injuries, 2006, - Open fracturesand gunshot injuries (in press)

NEWS & EVENTS

Rezonanca magnetike 3 Tesla do të sjellë një epokë të re në diagnostikim, Dr. Dushko Mihajlloski

Investimi në aparatin më bashkëkohor për rezonancë magnetike 3 Tesla, është edhe një konfirmim i cili tregon që “Acibadem Sistina” është lider në… Read More

MRI 3 Tesla - Një epokë e re në diagnostikim

MRI 3 Tesla është aparati më bashkëkohor për rezonancë magnetike, i cili gjendet për herë…

Radiokirurgjia e aparatit revolucionar TRILOGY vetëm në "Acibadem Sistina"

Radiokirurgjia është një lloj i terapisë rrezatuese që përdoret për trajtimin e tumoreve,…

TESTIMONIALS

Humanizmi është shenja mbrojtëse për “Acibadem Sistina”

source: Hello Magazin Të gjithë e adhurojnë, i mahniten dhe e duan. Por, kur do ta njoftoni personalisht menjëherë do ta kuptoni se pse. Thjesht j… Read More

Language