Информации за Лекар


д-р Соња Петковска
Специјалист по медицинска нуклеарна физика Онкологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2011 Магистер по електротехнички науки - Факултет за електротехника и информациски технологии
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија 2008 Програма - IMRT
Клиника за радиотерапија, „Clinic St. Elisabeth” Намур, Белгија 2004 Специјалист по медицинска нуклеарна физика – Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија 2003 Програма TPS
Оддел за радиотераписка физика, Универзитетска болница „ Gasthuisberg “, Лувен, Белгија 1989 - 1990 Наставна физика - Природо-математички факултет – Скопје, професор
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија 1987 Применета физика – Институт за физика - Природо-математички факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2013 – сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за онкологија и радиотерапија 1999 - 2013 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за радиотерапија и онкологија, Медицински физичар 1989 - 1999 Приватно училиште
Професор по физика и математика

Членства

- Македонско здружение за медицинска физика и биомедицински инженеринг, претседател

Странски Јазици

-  Англиски, француски

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language