Информации за Лекар


Д-р Павле Димчев
Специјалист по гинекологија и акушерство Гинекологија и акушерство
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

1999 Велика Британија, St. George Hospital, Лондон,
Оддел за пренатална дијагноза 1997 Холандија – University Hospital Leiden,
Оддел за гинекологија и акушерство 1996 Специјалист по гинекологија и акушерство
Универзитет„ Св. Кирил и Методиј “– Скопје, Р Македонија 1986 Медицински факултет – Скопје, Р. Македонија
Универзитет„ Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2010-сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за гинекологија и акушерство 2007 - 2010 Специјална болница за гинекологија и акушерство „Мала Богородица“ –Скопје
Оддел за гинекологија и акушерство 2005 - 2007 Приватна здравствена установа „Ремедика“ - Скопје
Оддел за гинекологија и акушерство 1989 - 2005 Специјална болница за гинекологија и акушерство - Чаир
Оддел за гинекологија и акушерство

Дополнителна едукација

- King’s College Hospital - Center for fetal medicine

Сертификати

- Сертификат за фетална екокардиографија - King’s College Hospital - Сертификат за ултразвучен скрининг од Fetal Medicine Foundation London.

Член

-          3ГОМ, FIGO, ISUOG, EA GO

Странски Јазици

- Англиски

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language