Информации за Лекар


Д-р Весна Пљакоска
Дерматовенеролог

Дерматологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2012 ЕАDV
Дермоскопија-Базичен тренинг
Верона, Италија 2011 ISA 2011 (Интернационална летна академија за Дерматовенерологија)
Ласери - семинар за практична апликација
Минхен, Германија 2010 Специјалист по дерматовенерологија - Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Mетодиј“ - Скопје 2010 Летна академија подерматовенерологија
Ботулински токсин-практична апликацијa, филеримезотерапија-практична обука 2010,Софија,Бугарија 2005 Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Mетодиј“ - Скопје

Работно искуство

2013 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за дерматовенерологија 2012 - 2013 ПЗУ Дерма - Нити 2011 -2012 Градска болница „8 Септември“ - Скопје
Оддел за дерматологија, волонтер

Членства

- Активен член на Светското здружение на жени дерматолози (Women Dermatological Society). - Член на EADV ( Europian Academy of Dermatovenerology). - Редовен член на Здружението на дерматовенеролози на Македонија.

Странски јазици

- Англиски

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language