Information for the doctor


D-r Boban Sardzovski
Specialist in gynecology and obstetrics Gynecology and obstetrics
Acibadem Sistina Hospital

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Education

2008 Advanced laparoscopy surgery
Clinical Center, Ljubljana  2007 Advanced laparoscopy surgery” - major Prof.  David Gal
St.Pau Hospital – Barcelona 2005 Specialized in Gynecology and Obstetrics - Faculty of Medicine - Skopje
University of Saints Cyril and Methodius- Skopje, Republic of Macedonia 1998 Faculty of Medicine - Skopje
University of Saints Cyril and Methodius- Skopje, Republic of Macedonia

Working experience

2010 Acibadem Sistina Hospital
Department of Gynecology and Obstetrics  2001 - 2010 Special Hospital for gynecology and Obstetrics “Mala Bogorodica”- Skopje 
Department of Gynecology and Obstetrics  1999 - 2001 Secondary Medical School - D-r Pance Karagjozov, Professor  in anatomy  physiology

Memberships

IUGA (International Urogynecology association) 

Foreign languages

- English

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language